sör

A sör az egyik legnépszerűbb alkoholos ital. A világ minden táján készítenek sört és a sörgyártás szinte egyidős az emberiséggel. A legrégebbi írásos bizonyíték is közel 5000 éves ami a sörről szól, bár hozzá kell tenni, hogy ezeket most már inkább árpalének nevezhetnénk, mivel nem tartalmaztak komlót. Sörnagyhatalomnak tekinthetjük Belgiumot, Németországot és Csehországot, de a magyar sörök is számos alkalommal bizonyítottak már minőségükkel.

A sörfőzés hagyománya óriási mértékben kapcsolódik a kolostorokhoz, mivel egyrészről az egyházi adót sok esetben fizették sörrel, másrészt a szerzetesek maguk is főztek sört, a böjti időszak könnyebbé tétele miatt. Az 1516-os bajor sörtisztasági törvény szerint a sör készítéséhez négy alapanyagra van szükség, ezek pedig a maláta, a komló, az élesztő és a víz. A söröket az erjesztési eljárásuk alapján három fő csoportba sorolhatjuk, ezek pedig a spontán erjesztésű sörök, azaz a Lambic, vagy Lambiek, a felső erjesztésű sörök, azaz az Ale, illetve az alsó erjesztésű sörök, ami pedig a Lager. Népszerű kategorizálás szerint alkoholmentes, vagy alkoholos sörök csoportját is meg szokták különböztetni, illetve szín szerint világos sörök, félbarna sörök, barna sörök és a szinte már fekete, stout sörök csoportját érdemes megemlíteni.

Manapság a legnépszerűbb sörfajták az IPA, APA, Pale Ale, Red Ale és természetesen a Pils, de különösen népszerűek az ízesített sörök, melyek leggyakrabban citromos, narancsos, málnás ízekkel kerülnek palackozásra, de teljesen meglepő ízvariációkkal is gyakran lehet találkozni.

sör

A sör az egyik legnépszerűbb alkoholos ital. A világ minden táján készítenek sört és a sörgyártás szinte egyidős az emberiséggel. A legrégebbi írásos bizonyíték is közel 5000 éves ami a sörről szól, bár hozzá kell tenni, hogy ezeket most már inkább árpalének nevezhetnénk, mivel nem tartalmaztak komlót. Sörnagyhatalomnak tekinthetjük Belgiumot, Németországot és Csehországot, de a magyar sörök is számos alkalommal bizonyítottak már minőségükkel.

A sörfőzés hagyománya óriási mértékben kapcsolódik a kolostorokhoz, mivel egyrészről az egyházi adót sok esetben fizették sörrel, másrészt a szerzetesek maguk is főztek sört, a böjti időszak könnyebbé tétele miatt. Az 1516-os bajor sörtisztasági törvény szerint a sör készítéséhez négy alapanyagra van szükség, ezek pedig a maláta, a komló, az élesztő és a víz. A söröket az erjesztési eljárásuk alapján három fő csoportba sorolhatjuk, ezek pedig a spontán erjesztésű sörök, azaz a Lambic, vagy Lambiek, a felső erjesztésű sörök, azaz az Ale, illetve az alsó erjesztésű sörök, ami pedig a Lager. Népszerű kategorizálás szerint alkoholmentes, vagy alkoholos sörök csoportját is meg szokták különböztetni, illetve szín szerint világos sörök, félbarna sörök, barna sörök és a szinte már fekete, stout sörök csoportját érdemes megemlíteni.

Manapság a legnépszerűbb sörfajták az IPA, APA, Pale Ale, Red Ale és természetesen a Pils, de különösen népszerűek az ízesített sörök, melyek leggyakrabban citromos, narancsos, málnás ízekkel kerülnek palackozásra, de teljesen meglepő ízvariációkkal is gyakran lehet találkozni.

Bővebben
Márka
Válassz márkát
Márka
Alkoholtartalom
Válassz alkoholtartalmat
Alkoholtartalom
Származási ország
Válassz országot
Származási ország
Ízesítés
Válassz ízesítést
Ízesítés

1–16 termék, összesen 60 db