whisky

A whisky kapcsán sokak számára talán a legelső kérdés az írásmód. Míg a skótok és kanadaiak a whiskynek írják, addig az írek és amerikaiak a whiskey mellett tették le voksukat. Írhatjuk bárhogyan, a whisky lényege a világ minden területén ugyanaz.

A whiskey egy olyan égettet szesz, amely gabona erjesztésével és lepárlásával készül, majd többnyire tölgyfából készült fahordóban érlelik, változó időtávon keresztül. A készítéshez használt gabonafélék sora egészen változatos. Általában árpa, árpamaláta, búza, kukorica, rozs vagy rozsmaláta felhasználásával kezdődik az érlelési folyamat. Alapanyagtól függően létezik külön maláta whisky, illetve gabona whisky. Amennyiben a lepárlást egyetlen lepárló végzi, singel grain és single malt kategóriáról beszélhetünk. A blended, azaz kevert whiskyk esetében a lepárlást több helyen végzik és így keverik ki a kívánt ízt. Népszerű whiskyféle még a bourbon, ami az amerikaiak, legalább 51%-ban kukoricát tartalmazó itala. Ugyanígy óriási szerepet játszik a végső íz kialakulásában a hordó, ami szintén sokféle típust határoz meg, elég csak a single cask és single barrell eljárásokra gondolni.

A whiskyk sora egészen hosszú, és talán egy élet sem elég minden márka összes termékét végig kóstolni.  Áruházunkban nem csak a népszerű skót, kanadai, ír és amerikai whisky márkák találhatók meg, hanem méltán kedvelt japán és egyéb országokban működő üzemek termékei is. A nagyüzemi italok mellett, igazi különlegességekkel is igyekszünk folyamatosan színesíteni whisky kínálatunkat, így bárki megtalálhatja a számára megfelelő tételt.

 

whisky

A whisky kapcsán sokak számára talán a legelső kérdés az írásmód. Míg a skótok és kanadaiak a whiskynek írják, addig az írek és amerikaiak a whiskey mellett tették le voksukat. Írhatjuk bárhogyan, a whisky lényege a világ minden területén ugyanaz.

A whiskey egy olyan égettet szesz, amely gabona erjesztésével és lepárlásával készül, majd többnyire tölgyfából készült fahordóban érlelik, változó időtávon keresztül. A készítéshez használt gabonafélék sora egészen változatos. Általában árpa, árpamaláta, búza, kukorica, rozs vagy rozsmaláta felhasználásával kezdődik az érlelési folyamat. Alapanyagtól függően létezik külön maláta whisky, illetve gabona whisky. Amennyiben a lepárlást egyetlen lepárló végzi, singel grain és single malt kategóriáról beszélhetünk. A blended, azaz kevert whiskyk esetében a lepárlást több helyen végzik és így keverik ki a kívánt ízt. Népszerű whiskyféle még a bourbon, ami az amerikaiak, legalább 51%-ban kukoricát tartalmazó itala. Ugyanígy óriási szerepet játszik a végső íz kialakulásában a hordó, ami szintén sokféle típust határoz meg, elég csak a single cask és single barrell eljárásokra gondolni.

A whiskyk sora egészen hosszú, és talán egy élet sem elég minden márka összes termékét végig kóstolni.  Áruházunkban nem csak a népszerű skót, kanadai, ír és amerikai whisky márkák találhatók meg, hanem méltán kedvelt japán és egyéb országokban működő üzemek termékei is. A nagyüzemi italok mellett, igazi különlegességekkel is igyekszünk folyamatosan színesíteni whisky kínálatunkat, így bárki megtalálhatja a számára megfelelő tételt.

 

Bővebben
Márka
Válassz a gyártók közül
Márka
Származási ország
Válassz országot
Származási ország
Típus
Válassz típust
Típus
Érlelési idő (év)
Válassz érlelési időt
Érlelési idő (év)
Csomagolás
Válassz csomagolást
Csomagolás

1–16 termék, összesen 1023 db