sör
A sör az egyik legnépszerűbb alkoholos ital. A világ minden táján készítenek sört és a sörgyártás szinte egyidős az emberiséggel. A legrégebbi írásos bizonyíték is közel 5000 éves ami a sörről szól, bár hozzá kell tenni, hogy ezeket most már inkább árpalének nevezhetnénk, mivel nem tartalmaztak komlót. Sörnagyhatalomnak tekinthetjük Belgiumot, Németországot és Csehországot, de a magyar sörök is számos alkalommal bizonyítottak már minőségükkel.
A sörfőzés hagyománya óriási mértékben kapcsolódik a kolostorokhoz, mivel egyrészről az egyházi adót sok esetben fizették sörrel, másrészt a szerzetesek maguk is főztek sört, a böjti időszak könnyebbé tétele miatt. Az 1516-os bajor sörtisztasági törvény szerint a sör készítéséhez négy alapanyagra van szükség, ezek pedig a maláta, a komló, az élesztő és a víz. A söröket az erjesztési eljárásuk alapján három fő csoportba sorolhatjuk, ezek pedig a spontán erjesztésű sörök, azaz a Lambic, vagy Lambiek, a felső erjesztésű sörök, azaz az Ale, illetve az alsó erjesztésű sörök, ami pedig a Lager. Népszerű kategorizálás szerint alkoholmentes, vagy alkoholos sörök csoportját is meg szokták különböztetni, illetve szín szerint világos sörök, félbarna sörök, barna sörök és a szinte már fekete, stout sörök csoportját érdemes megemlíteni.
Manapság a legnépszerűbb sörfajták az IPA, APA, Pale Ale, Red Ale és természetesen a Pils, de különösen népszerűek az ízesített sörök, melyek leggyakrabban citromos, narancsos, málnás ízekkel kerülnek palackozásra, de teljesen meglepő ízvariációkkal is gyakran lehet találkozni.
sör
A sör az egyik legnépszerűbb alkoholos ital. A világ minden táján készítenek sört és a sörgyártás szinte egyidős az emberiséggel. A legrégebbi írásos bizonyíték is közel 5000 éves ami a sörről szól, bár hozzá kell tenni, hogy ezeket most már inkább árpalének nevezhetnénk, mivel nem tartalmaztak komlót. Sörnagyhatalomnak tekinthetjük Belgiumot, Németországot és Csehországot, de a magyar sörök is számos alkalommal bizonyítottak már minőségükkel.
A sörfőzés hagyománya óriási mértékben kapcsolódik a kolostorokhoz, mivel egyrészről az egyházi adót sok esetben fizették sörrel, másrészt a szerzetesek maguk is főztek sört, a böjti időszak könnyebbé tétele miatt. Az 1516-os bajor sörtisztasági törvény szerint a sör készítéséhez négy alapanyagra van szükség, ezek pedig a maláta, a komló, az élesztő és a víz. A söröket az erjesztési eljárásuk alapján három fő csoportba sorolhatjuk, ezek pedig a spontán erjesztésű sörök, azaz a Lambic, vagy Lambiek, a felső erjesztésű sörök, azaz az Ale, illetve az alsó erjesztésű sörök, ami pedig a Lager. Népszerű kategorizálás szerint alkoholmentes, vagy alkoholos sörök csoportját is meg szokták különböztetni, illetve szín szerint világos sörök, félbarna sörök, barna sörök és a szinte már fekete, stout sörök csoportját érdemes megemlíteni.
Manapság a legnépszerűbb sörfajták az IPA, APA, Pale Ale, Red Ale és természetesen a Pils, de különösen népszerűek az ízesített sörök, melyek leggyakrabban citromos, narancsos, málnás ízekkel kerülnek palackozásra, de teljesen meglepő ízvariációkkal is gyakran lehet találkozni.
1–16 termék, összesen 71 db