keserű likőr
keserű likőr
A keserű likőr, vagy ahogy hazánkban jobban ismerik, gyomorkeserű egy rendkívül népszerű alkoholos ital. Az angolszász nyelvterületeken bitter-ként találkozhatunk velük.
A keserű likőrök jellemzően valamilyen gyógynövény, vagy karakteres fűszer felhasználásával készülnek. Főként a gyógynövények jelenlétének köszönhető, hogy nem kizárólag a jó hangulat érdekében vált népszerűvé a fogyasztásuk, hanem mérsékelt használattal, jótékony egészségügyi hatások miatt is gyakran kerülnek a poharakba. A keserű likőrök receptjei általában titkosak, de egyes szakértők szerint angyalgyökér, articsókalevél, narancshéj, tárnicsgyökér, aranygyökér, fehérüröm-virágzat és cickafark a gyomorkeserűk legjellemzőbb ízesítői. Hazánkban óriási hagyománya van a gyomorkeserűk fogyasztásának, elég csak a méltán híres Unicumot, vagy a St. Hubertust említeni. Világszerte rendkívül népszerű keserű likőr a német Jägermeister és Underberg, de szintén nemzetközileg is elismert és kedvelt ital a Csehország nemzeti italaként is aposztrofált Becherovka.
A gyomorkeserű italok alkoholtartalma legalább 15%, de leggyakrabban 40–50% között van. Ahogyan a legtöbb alkoholos italféléből, úgy a keserű likőrökből is léteznek különféle ízesített változatok. Áruházunkban széles választékban találsz keserű likőröket, melyek közül márkák, származási országok és ízesítések szerint is válogathatsz!
33–48 termék, összesen 121 db